lørdag 12. september 2009

Male parkett?

Trenger litt råd og tips fra dere bloggdamer (og menn..) I det nye huset tenker vi å male gulvene på soverommene som består av gamle tregulv. Det er jo en grei sak.
Men i stua er det parkett. Har veldig lyst å male der og. Er det noen som har erfaring med det? Er litt redd det bare blir en stor glatt flate... uten struktur av tre liksom.
Trenger også tips på type maling osv... På forhånd takk..
.
Og god helg til alle:)
.
.

7 kommentarer:

amatørfotografen sa...

Jeg er i hvert fall IKKE rette person til å svare på det, men syns i hvert fall malte gulv er veldig fint :)

Parkett har jo ikke så mye struktur i seg akkurat, da. Blir kanskje som du sier. Jeg aner virkelig ikke...

Kanskje det er tregulv under parketten, vettu! Hehe :) Da blir nok mannen i huset fornøyd, tenker jeg ;)

mi-rachel sa...

jeg kunne også tenkt emg å malt noe parkett vi har...så jeg venter i spenning om du får noen bra tips her.

IfraLahell sa...

Tenkte på det samme selv her i stua, helt til jeg for noen uker siden oppdaget at det fantes gamle tregulv under parketten. Er riktignok smale bord, men lurer på å heller lute de såpass at de blir veldig hvite..istedet for å male.

En "gulvekspert" fortalte meg at både laminat og parkett har lettere for å få stygge merker enn når man maler tregulv. Noe med tykkelsen tror jeg. Tror man bruker samme maling som til tregulv. Oxan har vi brukt her...Klokere? En ting er ihvertfall helt sikkert- lyse gulv ser bare smashing ut ;)

Liza sa...

Jeg er heller ingen ekspert på maling, men har malt såpass mye nå at jeg kan komme med en mening :)

Det går fint an å male parkett, det er jo treverk! Men den må jo pusses ned litt, rengjøres med rødsprit eller salmiakk, og så males. 3 stjerners gulvmaling er å regne for det beste og mest slitesterke av gulv maling.
Ang flekker og hakker i malingen, så vil det komme uansett om en maler på tregulv eller parkett. Dunker en hardt borti maling, så kan den jo flekke av.

Tror heller ikke det vil bli særlig trestruktur nei, med mindre parketten er veldig gammel og hakkete, og skjøtene har åpnet seg litt.

Spør en ekspert du :)

Sweet Memories sa...

Heisann!Den gode Feen hadde et innlegg med masse god informasjon om maling av tregulv og parkett.Ta en titt inn den så får du nok masse gode råd.Kan ha vært slutten av juli eller noe at det innlegget var der.Blir spennende å høre hilken erfaring dere kommer til å ha med det om dere velger å male gulv.Selv har jeg ingen erfaring med gulvmaling.Ha en fortsatt fin helg !Klem

camillaslykke sa...

Hei.
Er akk ferdig med prosjektet, male parketten:)
Jeg kan si at strukturen som blir, er at du kan se hvor bordene ligger. Det er det!
Ellers så begynte jeg med å pusse gulvet med pussepapir, bare lett over med hendene. Poenget emd å pusse, er for å matte det ned. Slik at det ikke skinner, og malingen får feste! Deretter vasket jeg over med salmiakk og deretter vann. Lot tørke og malte over tre ganger. Jeg malte med rulle! Men noen syns også det kan være fint med pensel over hvert rullestrøk. Etter jeg hadde malt, lot jeg gulvet herde i 5 dager. Altså at jeg ikke satt noen møbler på det. Det kommer kan komme fort hakk, men må bare ha litt maling stående, og den kan stå lenge:)
Jeg er superfornøyd. malte forresten med tre stjerners. Ble anbefalt denne malingen.
Se på bloggen min, er innlegg om det.
Lykke til!

Anonym sa...

Jeg har akkurat ligget på alle fire og malt tregulv med Trestjerners. God maling og male med. Veldig fornøyd. Jane